Dit is een demo winkel. Geplaatste bestellingen bij deze winkel worden niet gehonoreerd of uitgevoerd.

Currency:

 • Hoe dien ik mijn sigaren te bewaren?

  Om optimaal van uw sigaren te kunnen genieten dient u rekening te houden met de volgende zaken:

  Het luchten van een humidor

  Verse lucht is van essentieel belang voor een goede atmosfeer in uw humidor. Een volle humidor zou minstens een keer in de twee weken gelucht moeten worden. Dit betekend niet dat u uw humidor één keer in de twee weken een tijdje open moet laten staan. Het beste lucht u de gehele humidor door deze één keer in de twee weken te legen en opnieuw in te delen. Dit wil zeggen dat u alle sigaren uit de humidor haalt en deze stuk voor stuk in een andere volgorde terug plaatst.

  Optimale temperatuur.

  Uw gevulde humidor dient bewaard te worden in een ruimte waar een temperatuur heerst tussen de 18 en 21 graden Celsius. Bij lagere temperaturen komt het verouderingsproces van de sigaren niet goed tot zijn recht en bij hogere temperaturen kan er rotting ontstaan. Het is dan ook van belang dat u de temperatuur rond uw humidor goed in de gaten houdt en de humidor verplaatst indien nodig, bijvb tijdens lange hete zomers.

  Duratie opslag sigaren in een humidor

  Goed bewaarde sigaren kunnen onbeperkt lang opgeslagen worden. Naarmate sigaren langer ‘verouderen’ in een humidor krijgen zij een fijnere en vaak een zachtere smaak. Idealiter worden sigaren na aankoop dan ook minimaal voor 6 maanden opgeslagen in een goede humidor met een constante luchtvochtigheid tussen de 65 en 75 procent.

  Plaats sigaren altijd ‘naakt’ in uw humidor

  Sigaren worden vaak geleverd in cellofaan plastic om de luchtvochtigheid enigszins vast te houden tijdens transport. Tijdens transport levert dit natuurlijk voordelen op, tijdens het bewaren echter alleen maar nadelen. Zorg ervoor dat de sigaren niet langer in plastic verpakt zitten wanneer u deze in uw humidor legt.

 • Uw Humidor bereiden in 3 stappen

  Hoe bereid ik mijn humidor voor?

  Na het kopen van een humidor moet u de humidor voorbereiden op het opslaan van uw sigaren. De voorbereiding van een humidor gebeurd in 3 gemakkelijke stappen. Bereid u uw humidor niet goed voor dan zal het te droge cederhout de vochtigheid uit de sigaren halen.

  Stap 1: Hygrometer kalibratie

  Deze stap is alleen nodig als u geen gebruik maakt van een digitale hygrometer. Plaats de hygrometer samen met een zoutoplossing in een kleine plastic bakje met deksel. De zoutoplossing dient niet meer te zijn dan een klein kopje of lepe met water met daarin wat zout. Het zout dient niet te worden opgelost, het dient alleen vochtig te zijn. Plaats de zoutoplossing en de hygrometer in de plastic bak en sluit deze af. Na ongeveer 8-10 uur zal de luchtvochtigheid in het plastic bakje 75% hebben bereikt. Pas middels een schroevendraaier de naald van de hygrometer aan via de achterzijde of calculeer de foutmarge en reken deze door zonder de naald aan te passen. Wilt u er 100% op kunnen vertrouwen dat uw hygrometer correct gekalibreerd gebruik dan een hygrometer kalibratie set van humidorgigant.nl. Onze kalibratie setjes zijn gemakkelijk in gebruik en geven u de garantie dat uw hygrometer 100% correct is afgesteld. Anders dan de kalibratie setjes van andere aanbieders zijn de kalibratie setjes van humidorgigant.nl meermaals te gebruiken.

  Stap 2: luchtbevochtiger vullen

  Het vullen van de luchtbevochtiger is zeer gemakkelijk maar ook zeer belangrijk en dient correct te gebeuren. Voor het vullen van de luchtbevochtiger dient u een keuze te maken uit gedistilleerd water of special humidorvloeistof. Gebruik nooit en te nimmer kraanwater om uw humidor te bevochtigen. Het gebruik van kraanwater kan zorgen voor schimmel in uw humidor. Vul de bevochtiger met vloeistof tot dat deze overloopt. Schud het overtollig vloeistof af en droog de bevochtiger met een schone doek. De bevochtiger kan nu in de humidor worden geplaatst.

  Stap 3: Het bevochtigen van de humidor

  Neem een schone doek en bevochtig deze met gedestilleerd water. Neem de gehele binnenzijde van de humidor af met deze vochtige doek. Zitten er losse verdelers en dienbladen in uw humidor? Haal deze er dan uit en neem ook deze helemaal af alvorens deze terug te plaatsen. Plaats een glas of schotel gevuld met gedistilleerd water in de humidor en laat deze 3 dagen in de gesloten humidor staan.

  Na 3 dagen haalt u het glas of schoteltje uit uw humidor en is deze klaar om uw sigaren in op te slaan.

2 Artikel(en)