Dit is een demo winkel. Geplaatste bestellingen bij deze winkel worden niet gehonoreerd of uitgevoerd.

Currency:

Humidors

Een goede humidor is van essentieel belang voor de sigarenroker. Een humidor, ook wel klimaatkast genoemd, is een bewaarkist of –kast die uw kostbare sigaren in topconditie houdt. Humidors zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten, van kleine reishumidors tot grote staande klimaatkasten. Voor de beste en mooiste humidors tegen de allerlaagste prijs bent u bij ons aan het juiste adres.

Een goede humidor zorgt ervoor dat de kwaliteit van de sigaren goed blijft. Sigaren moeten namelijk binnen een bepaalde luchtvochtigheid bewaard wordt, om zo de smaak en de kwaliteit te behouden. De humidors die wij aanbieden zijn voorzien van een luchtbevochtiger en hygrometer, zodat de sigaren altijd onder de juiste omstandigheden bewaard kunnen worden.

Positie
Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

12 per pagina

Producten 1 t/m 12 van de 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Positie
Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

12 per pagina

Producten 1 t/m 12 van de 15

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Een humidor om uw sigaren te bewaren in perfecte omstandigheden

Een humidor is ontzettend belangrijk om uw sigaren in topconditie te houden. Er zijn verschillende soorten humidors:

 

Travel humidor

Reishumidor is een draagbare humidor waarin vaak 2 tot 10 sigaren worden opgeslagen. Het is belangrijk dat de reishumidor is voorzien van een harde case en zacht urethaanschuim aan de binnenkant om uw sigaren optimaal te beschermen.


Een humidor voor u alleen

Een persoonlijke humidor staat op een vertrouwelijke plek in uw huis. Vaak worden deze gebruikt voor de opslag van persoonlijke /speciale sigaren vanaf 20 tot 75 stuks.

 

Kabinet humidors

Een Kabinet humidor is voor de opslag vanaf 200 sigaren tot 5000 sigaren. Grote kabinet humidors worden vaak op de grond geplaatst en zijn voorzien van verschillende laden. Kleinere Kabinet humidors worden vaak op een dressoir geplaatst waarin zo'n 300 sigaren kunnen worden opgeslagen.

 

Walk-in humidor

Een walk-in humidor vindt u meestal in een sigarenbar of in een winkel. De gehele ruimte is gebouwd om sigaren in perfecte omstandigheden om te slaan. 

 

4 Stappen om uw sigaren te bewaren in uw humidor:

Om optimaal van uw sigaren te kunnen genieten dient u rekening te houden met de 4 belangrijke onderdelen.

 

1) Het luchten van een humidor

Verse lucht is van essentieel belang voor een goede atmosfeer in uw humidor. Een volle humidor zou minstens een keer in de twee weken gelucht moeten worden. Dit betekend niet dat u uw humidor één keer in de twee weken een tijdje open moet laten staan. Het beste lucht u de gehele humidor door deze één keer in de twee weken te legen en opnieuw in te delen. Dit wil zeggen dat u alle sigaren uit de humidor haalt en deze stuk voor stuk in een andere volgorde terug plaatst.

 

2) Optimale temperatuur in uw humidor

Uw gevulde humidor dient bewaard te worden in een ruimte waar een temperatuur heerst tussen de 18 en 21 graden Celsius. Bij lagere temperaturen komt het verouderingsproces van de sigaren niet goed tot zijn recht en bij hogere temperaturen kan er rotting ontstaan. Het is dan ook van belang dat u de temperatuur rond uw humidor goed in de gaten houdt en de humidor verplaatst indien nodig, bijvb tijdens lange hete zomers.

 

3) Duratie opslag sigaren en luchtvochtigheid

Goed bewaarde sigaren kunnen onbeperkt lang opgeslagen worden. Naarmate sigaren langer ‘verouderen’ in een humidor krijgen zij een fijnere en vaak een zachtere smaak. Idealiter worden sigaren na aankoop dan ook minimaal voor 6 maanden opgeslagen in een goede humidor met een constante luchtvochtigheid tussen de 65 en 75 procent. Om de vochtigheid te kunnen meten kunt u gebruik maken van een hygrometer(interne link plaatsen).


Longfillers & Mediumfillers

De zogenaamde longfiller sigaren komen voornamelijk uit Cuba.  Daarnaast zijn er ook mediumfillers deze komen uit de Dominicaanse republiek of uit Brazilië. Deze kunnen het beste worden bewaard bij een constante luchtvochtigheid van 70%.


Shortfillers

Shortfiller sigaren komen meestal uit laten waar de tabak zelf niet groot. Shortfillers zijn typisch Nederlandse sigaren en kunnen het best bewaard worden bij een constante luchtvochtigheid van 40%.

 

4) Plaats sigaren altijd ‘naakt’ in uw humidor

Sigaren worden vaak geleverd in cellofaan plastic om de luchtvochtigheid enigszins vast te houden tijdens transport. Tijdens transport levert dit natuurlijk voordelen op, tijdens het bewaren echter alleen maar nadelen. Zorg ervoor dat de sigaren niet langer in plastic verpakt zitten wanneer u deze in uw humidor legt.